Az iskola nem az élet előszobája, hanem maga az élet - gyerekkiadásban
Olyan gyorsan változik a világ, hogy alig lehet megjósolni, milyen tudásra lesz szükségük a mai tízéveseknek, mire felnőnek. Azt talán könnyebb megmondani, milyen személyes
Megalakult az Intézményi Tanács Bucsán

A nemzeti köznevelésről szóló törvény értelmében, Koczka Istvánné iskolaigazgató levezető elnökletével,  október 15-én megtartotta alakuló ülését a Bucsai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Intézményi Tanácsa.

A köznevelési törvény hatálya alá tartozó valamennyi intézményben az intézményi tanács legalább a szülők, a nevelőtestület és a helyi önkormányzat azonos számú képviselőjéből áll.

Az iskolaigazgató, intézményvezető félévente köteles beszámolni az intézményi tanácsnak az intézmény működéséről, a tanácsnak pedig ki kell alakítania és el kell juttatni álláspontját a Klebersberg Intézményfenntartó Központ felé. Az intézményi tanácsnak joga, hogy véleményt nyilvánítson az iskola működésével kapcsolatos minden kérdésben, mostantól fogva az igazgató ennek véleményét is köteles kikérni a belső szabályzatok, illetve munkatervek elfogadása előtt. A nevelőtestület dönthet úgy, hogy bizonyos döntési jogköröket az intézményi tanácsra ruház át.

A bucsai intézményi tanács tagjai:

- a nevelőtestület delegáltjai: Verikné Polyák Anikó, Homoki Lajos

- a szülők delegáltjai: Monoki László Lajosné, Sántha Zsuzsanna

- a képviselő-testület delegeáltjai: Kláricz János polgármester, Harmati Gyula

Az intézményi tanács elnökének Verikné Polyák Anikót választották.

forrás:bucsa.hu